Geometri Uzaktan eğitim dökümanları

Haberler Rehberlik

GEOMETRİ ÇALIŞMA EVRELERİ
1. Alışma evresi
2. Kavrama evresi
3. Hakimiyet evresi

1. ALIŞMA EVRESİ
Geometri kurallarını ezberlemekle geçirilen ilk evredir. Bu evrede öğrenci kuralın nereden geldiğini pek kavrayamaz. Fakat ezberlediği kuralla ilgili aynı tip soruları çözerek ezberlediği kuralları pekiştirir. Bu evre geometriye yakınlaşma, hoşlanma veya geometriden uzaklaşma ile neticelenir. Öğrenci bu evreyi başarılı atlatabilmesi için öğretmeniyle işbirliği içinde olması ve öğretmeninin sağladığı imkanları iyi değerlendirmesi gerekir. Bu evre için öğretmen öğrencilerinin zorlanmadan çözebileceği bol sorulu dokümanlar vermesi gerekir. Piyasada geometri ile ilgili birçok kitap olmasına rağmen bu evre için hazırlanmış bir tek kitap bile yoktur. Bu aşmada bulunan öğrenciler geometri kitaplarının çözümlü örnekleriyle ilgilenmelidirler.

2. KAVRAMA EVRESİ
Bu evre, öğrencinin ezberlediği kuralların nereden geldiğini merak etmesiyle başlar. Bu evre öğrenci için kaçınılmazdır çünkü öğrenci kural ezberlemekle tüm soruları çözemediğinin farkına varır. Hala geometri için yetersiz olduğunu hisseder fakat nedenini anlayamaz. Artık geometri kurallarının ispatını öğrenme zamanı gelmiştir. Öğretmen ders işleme yöntemini değiştirmelidir. Kuralı vermeden önce kuralla ilgili sorular sormalı ve ispat için gereken yolu kullanarak soruları çözmelidir. Soru çözümü anlaşıldıktan sonra sonuç veya teorem olarak kural verilmelidir. Kuralların birbiriyle izah edildiğinin farkına varan öğrenci kuralını bilmediği bir soru tipiyle karşılaştığında bildiği kurallarla soruyu çözerse geometriye olan ilgili daha artar geometri dersini sevmeye başlar. Eğer bu evrede ilgisiz kalan öğrenci varsa 1. devreyi aşamamış üzerine düşeni yapmamış demektir. Bu evreyi başarılı geçirmek için değişik soruların bulunduğu en az bir kitabın soruları çözülmelidir.

3. HAKİMİYET EVRESİ
Bu evreyi yaşayan öğrenci sayısı çok değildir. Kural ve soru üretme devresi de diyebileceğimiz bu evreyi yaşayanlar geometride ulaşılabilecek en son noktaya gelmiş demektir. Bu evrede olanlardan tüm soruları çözer beklentisinde olmak da yanlıştır. Çünkü geometri bir bilim dalıdır, bilimde son nokta diye bir şey yoktur. Azimli ve kararlı geometri uzmanlarına yeterli zaman verildiğinde çözemeyecekleri hiçbir problem de yoktur. Bu evre olimpiyat geometri sorularıyla uğraşmakla geçirilir. Bu evre bitmez.

sunu1
noktanın analitigi-1

sunu2
noktanıın analitigi-2

sunu3
eğim-3

06/12/2020 saat 11:00 geometri dersi için kenarortay dökümanları için aşağıdaki linklere tıklayınız.
kenarortay konu anlatımı
kenarortay çalışma soruları

12.12.2020 geometri dersi için uzaktan eğitim dökümanı için aşağıdaki linklere tıklayınız..
ÇOKGENLER

19.12.2020 geometri dersi için uzaktan eğitim dökümanı için aşağıdaki linke tıklayınız..
Dörtgenler

01.01.2001 geometri dersi için uzaktan eğitim dökümanı için aşağıdaki linke tıklanıyınız..
PARALELKENAR – KONU ANLATIM

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir